виж Количката е празна

Мега сити - Семейна икономическа игра

%
36,00 лв. 21,60 лв.

Опции за покупка

21,60 лв.Oписание на продукта

"Мега сити" е икономическа игра, предназначена за деца над 8 години и възрастни. По време на игра участниците ще влязат в ролята на предприемачи, които строят сгради, за да могат в последствие да продадат новопостроените жилища. Благодарение на това, играчите имат възможност да усъвършенстват своите стратегически умения и способността си да взимат решения.

В началото на игралния терен се намират само няколко "парцела". Но преминавайки през различните полета от играта, участниците ще могат да закупят терен за строеж и да издигнат на него красива сграда. За целта те ще трябва да минат през няколко стъпки.
Като за начало ще трябва да закупят парцел и да изкарат 3 различни разрешителни за строеж. Тези две стъпки изискват не само стратегически подход, но и известна доза късмет, защото могат да се извършат само ако играчът е стъпил на специфични полета. След като даден играч събере всички разрешителни, той ще може да построи сграда, а след това да благоустрои терена около нея.
Веднъж след като някой от играчите се сдобие със завършена сграда, той ще получи нотариални актове за различните апартаменти в нея. От тук насетне неговата нова цел е да продаде всеки един от имотите, като попадне на поле, което му позволява да сключи сделка. Но играчите трябва да са внимателни във взимането на решение за продажба - различните полета ще им позволят да продадат имуществото си при различни условия. За това успешният ход е въпрос на преценка спрямо дадената ситуация.

Движението по време на игра се осъществява с мятане на зар. Играчът, който е на ход, трябва да придвижи пионката си толкова полета напред, колкото показва зарът. За улеснение посоката на игра по полето е указана със стрелки. На някои места играчите ще могат да изберат по коя от две посоки да поемат, за да достигнат по-лесно до поле, което им е нужно в момента.

Основата на фигурките на сгради е изработена от пластмаса, но играчите ще могат да ги "облекат" в декорация от картон, която е илюстрирана с множество детайли. Така фигурките едновременно ще са достатъчно стабилни и красиви, което ще допринесе за атмосферата по време на игра.

Цел на играта: Първоначално играчите ще се стремят да инвестират игралните си финанси, за да построят сгради. Но в последствие, за да стигнат до победата, те ще трябва да продадат имуществото си, за да натрупат повече пари.
Играта може да приключи, когато един играч продаде всички апартаменти от дадена сграда или след определено време, избрано от играчите в началото на играта. След като играта свърши, всички имоти, които са построени, но не са продадени, се продават на банката за най-ниската от трите възможни цени. След това всички играчи преброяват парите си, а победител е играчът с най-много пари.

Играта е на български език, а пълната информация относно правилата можете да намерите в инструкцията на "Мега сити".


Подобни продукти:

Игра Пътешествие по света

 20,00 лв.
15,00 лв.
виж

Парти игра - Мистър и Мисис

 14,00 лв.
8,40 лв.
виж

МИСТЪР Х- ЗАНИМАТЕЛНА ДЕТЕКТИВСКА ИГРА

 15,00 лв.
9,00 лв.
виж

Игра ДЖУНГЛА

 15,00 лв.
9,00 лв.
виж